Wijnproeverij

Chemisch onderzoek alleen is geen garantie voor kwaliteit én een goede smaak van uw wijn. Daarom heeft Meron haar eigen professionele proefpanel. Tijdens proefsessies kunt u uw wijnen samen met ons proefpanel proeven.

Bij Meron analyseren we naast de ‘chemische specificatie’ ook de ‘smaak-technische specificatie’:

  • Kleur
    De kleurintensiteit van de wijn wordt aangegeven, onderbouwd door een
    spectrometrische analysebepaling.
  • Geur
    De aanwezige geuren worden beschreven. Deze bepaling wordt bepaald op
    basis van een internationaal erkend chemisch-aromamodel.
  • Balans
    De verhoudingen van een aantal smaakbepalende elementen als zuren en
    suiker worden geproefd evenals de aanwezigheid van tannine.
  • Aroma’s
    De aanwezige aroma’s van o.a. fruit, kruiden en hout worden geïdentificeerd,
    evenals eventuele off-notes.
  • Afdronk
    De afdronk/lengte van de wijn wordt vastgesteld.

 

Ons proefpanel stelt de smaak-technische specificatie op en legt deze vast. Zo kunt
u ook in de tijd terugkijken op de ontwikkelingen van uw wijn en kunt u daar waar
nodig bijsturen. We hebben uitgebreid getest met de smaak-technische specificatie;
de resultaten zijn zeer positief. Voor u betekent deze ontwikkeling een extra
keuzemogelijkheid, naast de chemische specificatie.