Kwaliteitsinstituut

U wilt, als producent, importeur of verkoper van wijn, zeker zijn van een hoge kwaliteit. Niet alleen op het moment dat u de wijn zorgvuldig selecteert, maar vooral op het moment dat uw klant de wijn schenkt. Beproefd genieten.

Meron helpt u, als onafhankelijk wijninstituut, die kwaliteit te garanderen. Hoe doen we dat?

Meron analyseert en beoordeelt de kwaliteit van wijnen.

  • Het chemisch onderzoek vindt plaats in ons hightech wijnlaboratorium waar we m.b.v. verschillende analytische apparatuur onderzoek doen naar de samenstelling van de wijn. Op iedere wijn worden standaard 12 analyses verricht, vallend binnen het standaardanalysepakket. We kunnen o.a. de houdbaarheid van wijn, het voldoen aan de geldende appellatie en het voldoen aan wettelijke (en onze eigen) bepalingen onderzoeken.
  • Daarnaast traceren wij hiermee 95% van de meest voorkomende chemische fouten in wijn. Het merendeel van de wijnen wordt tijdens proefsessies ook organoleptisch beoordeeld. Een proefsessie wordt uitgevoerd door het professionele proefpanel van Meron, samen met u, indien u dat wenst.

Juiste selectie vanuit onze wijndatabase

Meron analyseert, proeft en verzamelt informatie over alle wijnen die onze klanten aandragen. Al deze gegevens geven u als onze klant de nodige informatie over de kwaliteit van de wijn op chemisch, smaak-technisch en commercieel vlak. Meron heeft inmiddels een gigantische  database met wijnen over de gehele wereld opgebouwd. Deze kennis is vergaard door vakkundige analyses, waarvan de resultaten worden vastgelegd in een database. Meron is hiermee een uniek kennisinstituut voor wijn geworden.

Als onafhankelijk wijninstituut ondersteunen we u in consumentgericht denken en in het optimaliseren van de kwaliteit van de wijnen die u produceert, importeert en/of verkoopt.